Bürstner Lineo C 590, Fordbaserad plåtis

Annons:

Till 2022 har Bürstner presenterat en ny 598 centimeter lång och 206 bred modell, Lineo, som byggs på Ford Transit med en totalvikt på 3,5 ton. Det är ytterligare en i raden av modeller som kommer på andra basfordon än Fiat Ducato eftersom det nu råder stor brist på dessa och fabrikanterna kontrar med fler chassitillverkare. Parallellt finns Eliseo och Campeo.

Lineo finns från våren 2022 och är den tredje serien husbilar med badrum och dessa mindre husbilar är den just nu snabbast växande kategorin. De är mer funktionella än campingbilar men ändå smidigare än de i allmänhet något längre delintegrerade och passar utmärkt in i vanlife-trenden.

Det är lite spännande att det nu kommer allt fler chassialternativ eftersom det gör att skillnaderna i köregenskaper kommer att bli en del i varje kunds urvalskriterier och Ford Transit hyllas allmänt för sina köregenskaper. Modellen har som standard en 130 hk 2.0 EcoBlue dieselmotor med manuell växellåda och som tillval kan man få 170 hk motorn och automatlåda.

Hjulbasen är 375 centimeter vilket är lite kortare än vad Fiat Ducato erbjuder och det ger generellt sagt ett något mer lättmanövrerat fordon. Dessutom är traction control standard men även backstartsassistans, farthållare och start-stopp-system. Vill man ha körfältshållare, varning för trött förare, nödbroms, automatisk avbländning av strålkastaren, parkeringsassistans och backkamera blir det som tillval.

Planlösningen på plåtisar med fyra sittplatser ger sällan utrymme för några överraskningar och Lineo C 590 är jämförbar med andra plåtisar. Sittgruppen med soffa återfinns i fram, i mitten finns kök och badrum mitt emot varandra och baktill finns en stor tvärsäng med förvaringsutrymme under.

Köket har en tvålågig spis, diskho, en 90 liters kompressorkyl och färskvattentanken rymmer 100 liter. I badrummet finns en kassetttoalett, ett duschfäste och ett sidofönster.

Sängen bak har måtten 190 x 145 centimeter och soffgruppen kan byggas om till en säng med måtten 187 x 84/98. Alla sängar har flerzons komfortskummadrasser.

Lineo är hög men har också dubbelgolv, något som säkert uppskattas av vintercampare eftersom en del av dessa utrymmena är uppvärmda. Dubbelgolvet innebär även att det finns extra mycket förvaringsutrymme. Dessutom är bakdörrarna inte bara försedda med fönster, de är också uppvärmda.

Bildcred: MSN

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


52 − 47 =