Bra första halvår för fritidsfordon i Tyskland

Annons:

CIVD, Caravaning Industrie Verband Deutschlands, rapporterar om det näst bästa året någonsin för försäljningen av husbilar och husvagnar i Tyskland under första halvåret 2022. Plåtisar fortsätter att öka vilket menas bero på en bättre leveranssituation för dessa chassin.

Trots optimismen i pressmeddelandet är det en minskning med 12,2 procent jämfört med rekordåret 2021 och i reda tal nyregistrerades 56 202 fritidsfordon. Enskilda månader som sticker ut är januari och februari som till och med var bättre än förra året.

Minskningen på 15,9 procent för husbilar tillskrivs bristen på framför allt basfordon och visar med tydlighet varför branschen satsar hårt på att diversera utbudet med framför allt Ford. Det är ändå en stor övervikt med 40 985 enheter mot 14 217 husvagnar, en ökning med 0,8 procent.

– Förändringen mot en mer individualiserad och naturorienterad semester började långt före pandemin och kommer att fortsätta att påverka många människors resmönster i framtiden, skriver Daniel Onggowinarso, VD för CIVD.

CIVD gör bedömningen att leveranssituationen kommer att vara fortsatt pressad fram till nästa sommar.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


33 + = 34