Blazecut för smart brandbekämpning

Annons:

Mycket kan göras för att minska risken för att bränder utbryter och självklart uppmanas alla med fritidsfordon att ha brandsläckare lätt tillgängliga och tänka på säkerhetsavstånden på campingar och ställplatser. Eftersom brandförloppen är extremt snabba gäller det att spara tid och tänka efter före. Det blir som med försäkringar, man har ju dessa för att hantera det som kan inträffa men gör ändå allt för att det inte ska hända.

Brandsläckaren BlazeCut är tänkt som en förebyggande åtgärd mot bränder vid motorutrymmen och elektriska installationer som är platser med hög brandrisk och dåliga möjligheter till släckning. Detsamma gäller förstås även gasolanläggningen, inte minst vid gasolflaskorna. Bränder vid dessa platser är vanligt förekommande och svåra att upptäcka innan det är för sent.

BlazeCut T-system ser ut som vilken slang som helst, släcker automatiskt och ger en chans att stoppa eller bromsa brandutvecklingen mycket tidigt i förloppet. Installationen är enkel och släckutrustningen kräver inget underhåll, därigenom blir släckutrustningen en första försvarslinje.

Systemet  består av en värmekänslig plastslang som snabbt brister vid en brandutveckling. Blir värmen för hög smälter slangen där temperaturen är som högst, och släckmedlet som är komprimerat i slangen frigörs på eldhärden. Till skillnad från andra släcksystem har slangen både funktionen som branddetektor och som förvaring av släckmedel.

BlazeCut-systemet använder gasen HFC-236fa som släckmedel som är extremt effektivt samtidigt som den är säker. Gasen lämnar inga spår efter sig och är heller inte korrosiv som pulvret i pulversläckare. BlazeCut uppfyller brandklass A (fibrösa material t ex trä), B (vätskor och plaster t ex bensin) och C (gaser t e x gasol) samt brand i elektronik. Brandsläckarna är speciellt anpassade för motorutrymmen upp till 1m³ men finns även i en version för elektronikskåp.   

Systemet är försett med tryckindikator, och kan även förses med en tryckkontakt som kan kopplas för att exempelvis bryta strömmen, samt ljus- och ljudvarning.

BlazeCut hittar du här där den kostar från 2 250 kronor.

Dela gärna!

Annons:

1 Trackback / Pingback

  1. Två omkomna i husvagnsbrand – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


55 − 53 =