Beauer, innovativa lösningar gör liten husbil stor

Annons:

Visst gör en slide-out en rejäl skillnad i ytanvändningen och konstruktionstekniken är inte längre ovanlig, åtminstone inte om vi talar om det lyxigare segmentet. Skillnaden är att Beauer använder lösningen i små husbilar. Nyligen skrev vi om deras 3X som vänder upp och ned på begreppen med en husbil där två sidleds expanderbara enheter ger en husbil vars bredd därigenom tredubblas.

Föregångaren till den var i sin tur en husvagn med motsvarande lösning.

När det gäller XVan är slid-outen mer traditionell och vi har sett lösningen tidigare på Westfalia utan att den blivit någon vanlig teknik, 2020 fick Westfalia James Cook en utdragbar bäddlösning i aktern. Westfalias slide-out har en längd på 2.07 meter och bredd på 1.42 och fälls ut/in på 40 sekunder. Även XVan har funnits ett tag men vanlig har den ändå inte blivit.

XVan är en egentligen bara en modul som kan sättas in i olika plåtisar och ska, enligt Beauer, bara ta en kvart att montera vilket gör det möjligt att använda bilen både som transportfordon och husbil. Väl på plats manövreras slide-outen elektriskt och manövreringen tar bara en minut.

Sängen har måtten 190 x 110 centimeter och baksätesraden kan vara kvar i en husbil som oftast kallas campingbil. Det är här poängen finns, vanlife-trenden är oerhört stark i Europa och den kundgruppen kräver en liten bil som är enkel att köra på såväl småvägar som i stadsmiljö. Här får man både den lilla lättkörda bilen samtidigt som innerutrymmena blir tillräckliga och nästan alla skåpbilar från de välkända fabrikaten kan fungera som bas för Beauer X-Van.

Madrassen som är tio centimeter tjock förvaras vid sidorna slide-outen fälls in. Modulen är 110 x 120 x 120 centimeter och väger 130 kilo. Den består av sandwichväggar som har en kombination av polyesterskal och expanderad polystyren och väggarna är konstruerade för att klara låga temperaturer, buller och modulen är förstås vattentät. Fönster baktill har som standard myggnät och rullgardin för mörkläggning. Under sängen finns plats för en 50-liters förvaringslåda, som kan användas för att exempelvis förvara kläder. I nischerna på sidan finns öppna hyllor med plats för småsaker

.En köksmodul finns bakom den andra stolsraden. Skåpet innehåller ett 40 liters kylskåp, en ho, färsk- och gråvattentank på vardera tio liter, en gasolspis samt en gasolflaska. Som tillval kan man beställa en toalett och en handdusch för utomhusbruk men då behövs även ett skjutbart tak.

Den bakre stolsraden bildar sittgrupp tillsammans med de svängbara framstolarna och ett bord. Vill man ha bättre ståhöjd finns pop-up-taket som tillval. I tillvalslistan finns även Webasto dieselvärmare, markis, cykelställ samt solpaneler.

Bildcred: Beauer

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 78 = 83