Beauer 3X lanseras som husbil

Annons:

En udda konstruktion bland husvagnarna står franska Beauer för och nu kommer den expanderbara lösningen även som husbil. Det speciella är att en central enhet med dubbla slide-out sidledsvis skapar en tolv kvadratmeter stor bodel som under körning inte är bredare än en vanlig husbil.

Husvagnen3X presenterades redan 2019 och en utdragbar campingvagn som heter 3X, som fungerar med samma princip. Nu flyttar husvagnen upp på olika basfordon för husbilar vilket ger husbilsbranschens kanske mest udda husbil.

Beauer kallar sin nyaste uppfinning Cell-Car som består av ett basfordon och en separat bodel eller “cell”, därav namnet, som går att expandera med hjälp av en knapptryckning. Det går alltså inte att jämföra den med vare sig en del- eller helintegrerad husbil eftersom det inte finns någon inre gång mellan förarhytt och bodel.

Annars kan man till stor del jämföra inredningen med husvagnens med kök, sovrum och sällskapsdel och inredningsbilderna kommer från Beauers pressbilder om husvagnen. Möblerna är konstruerade så att de passar inuti varandra, något som sker automatiskt när bodelen fälls ihop. Skulle man få slut på ström kan bodelen även expanderas och stängas manuellt.

Dörren är placerad bakåt och i det L-formade köket finns en tvålågig spis, diskho och ett 120-liters kylskåp och det finns plats för mikrovågsugn och förvaring över och under disken. Tillsammans med badrummet är detta inredningen i mittsektionen.

Matplatsen med L-formad soffa finns till vänster sett från entrén och det fällbara bordet är fäst på baksidan av köksmodulen. Soffan kan görs om till en dubbelsäng på 140 x 210 centimeter. Sovrummet med en säng som antingen är 140 × 190 eller 160 × 200 finns på höger sida och skiljs med en skjutdörr om man vill ha avskildhet.

El- eller gasuppvärmning är tillbehör, likaså cykelställ, dusch och tvättställ med en extra vattentank. Det finns även solpanel för den som så önskar. Ett vändbart luftkonditioneringssystem och en trappa integrerad i ramen kan också bokas.

Konstruktionen med att “lyfta upp” husvagnen på ett basfordon gör det möjligt att variera basfordonet och också välja om man vill ha sitt basfordon med baksäte eller ej.

Poängen med Cell-Car är att den har samma längd och bredd som basfordonet, hittills har ökad yta alltid inneburit ett längre fordon. De smidigare måtten blir den smidigare att köra och blir enklare att parkera Beauer 3XC och dessutom är totalvikten lägre än 3,5 ton.

Under körning är bredden på Beauer 3XC 195 centimeter bred och 200 hög, vilket gör den mycket kompakt. När den expanderas blir bredden 460 centimeter.

Bildcred: Beauer

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


4 + 4 =