Beachy Van för Vanlifers

Annons:

Hobby-gruppen lanserar Beachy som ett nytt spännande fabrikat där yngre, och då företrädesvis de som gillar Vanlife, får sitt lystmäte tillgodosett. Det är kraftigt profilerat som ett livsstilsval med en modern avskalad inredning med gott om plats för sportredskap.

Att det skulle visas upp tre husvagnar i serien på Caravan Salon i Düsseldorf 2021 var väntat men plåtisen kom däremot som en överraskning. Båda går i samma stil och miljön underströk fabrikatsnamnet, alla stod i ett hav av sand med palmer och nära till surfbrädan. Med fabrikatet vill man nå den yngre och snabbt växande kundgruppen och det mesta är anpassat till dem och andra som föredrar det naturnära framför lyx och flärd, något som den danska designern Anne Halskov sett till. Publikintresset var det inget fel på, kön för att komma in i Beachy Van var lång.

Beachy Van är en kort plåtis som byggs på Citroën-Jumper vilken som stilen föreskriver utrustats med ett popup-tak. Det kommer dock att dröja till sommaren 2022 innan den börjar rulla ut på vägarna.

Interiören präglas av obrutna siktlinjer eftersom det inte finns några takhöga möbler som avgränsar utrymmet. Det är bara på förarsidan, ungefär i mitten, som det finns en smalt något högre skåp där ett 70 liter stort kompressorkylskåp är placerat. Köket är kompakt och har ett utdragbart gasolkök istället för det sedvanliga inbyggda två- eller trelågiga. För att ytterligare öka rymden har Beachy Van öppna skåp utan luckor. Det praktiska löser man med elastiska band eller exakt passande glashållare och möbelfronterna är vita med ljusa träinslag.

Någon större vattenmängd rymmer inte tankarna, 19 liter för respektive färsk- och gråvatten får anses måttligt, men då ska man ta hänsyn till att det inte finns något badrum. En liten porta-poti finns dock men erbjuder inte någon avskildhet.

Sittgruppen återfinns längst bak och de motstående sofforna, eller snarare bänkarna, och bordet blir därmed en plats där man med öppna bakdörrar sitter mer eller mindre som i naturen.

Gruppen kan göras om till en tvärställd bädd men eftersom det finns ett popup-tak går det även att sova där. Det ger plats för totalt fyra sovande och det finns fem bältade sittplatser.

De vändbara framstolarna ger med ett litet uppfällbart bord möjlighet att sitta även där när soffgruppen i bak bäddats upp. Hobbygruppen har dock valt att avvakta med mer detaljerade data till dess tillverkningsstarten kommit närmare.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


96 − = 90