Bästa dragbilen utsedd i England

Annons:

För 40:e gången har UK’s Caravan and Motorhome Club utsett vinnarna i Towcar of the Year, Årets bästa dragbil, som dock är indelade i sex klasser beroende på deras dragförmåga samt två familjebilar och bästa el- hybridbil. UK’s Caravan and Motorhome Club har inte tagit hänsyn till dragbilarnas inköpspris i utan enbart deras dragvikt i respektive kategori.

Tillverkarna uppmanades att delta med alla fordon i respektive sortiment som kunde dra en husvagn med en totalvikt över 750 kilo och som fanns till försäljning den 1 oktober 2022.

Därefter tog klubbens granskningsteam vid som under fyra dagar bedömde respektive fordon efter hur väl de passade som semesterbil, caravanability, förar- och passagerarkomfort bedömdes liksom sikt. Där ingick även om bilens bagagerum rymde de skrymmande tillbehör som normalt behövs på en husvagnstur samt dragkulans höjd, både med och utan påkopplad husvagn och kontrollerade tillverkarens draginformation.

Bilarna kopplades sedan till husvagnar med vikt på 85 procent av deras dragviktsgräns där de tekniska domarna bedömde bilarnas accelerations- och bromsförmåga. Först därefter skickades de vidare till domarna som körde runt UTAC Millbrook-banan.

Sedan testades bilarna i hastigheter på upp till 90 km/tim (55 mph) på den “alpina rutten”, som innehöll olika stigningar som kulminerade med start i backe, 17 %, och ett bromstest i nedförsbacke, 26 %. Även förmågan att komma ikapp snabb trafik från stillastående ingick.

Därefter togs fordonen till en höghastighetstest för att bedöma egenskaperna vid hastigheter som överstiger Storbritanniens lagliga gränser. I en kontrollerad miljö hade domarna möjlighet att framkalla viss instabilitet vid 60 mph för att se hur bilarna reagerade. Fordonen fick även genomgå backningsundersökningar. Alla viktiga frågor om förar- och passagerarkomfort och sikt utvärderades också.

Av de 24 bilar som hade nominerats utsågs Skoda Karoq Sportline 2.0 TDI 150 Hk DSG 4×4 SCR till total vinnare. Utöver totalvinsten vann den även i viktkategorin 1400 – 1500 kilo och familjebilskategorin. Enligt domarna imponerade dess prestanda som testades på UTAC:s Millbrook Proving Grounds som är en krävande och unika bana.

Här är alla vinnare i respektive klasser:

Husvagnsvikt under 1200 kilo: Volkswagen ID.5 Style 77kWh Pro Performance 204 Hk

Husvagnsvikt 1200 – 1300 kilo: Skoda Enyaq iV 80X Sportline

Husvagnsvikt 1300 – 1400 kilo: Volkswagen Golf Estate Alltrack 2.0-liter TDI 4MOTION 200 Hk 7-stegs DSG

Husvagnsvikt 1400 – 1500 kilo / Family Towcars / Overall Winner:  Skoda Karoq Sportline 2.0 TDI 150 Hk DSG 4×4 SCR

Husvagnsvikt 1500 – 1700 kilo:  Volvo XC40 Recharge Twin

Husvagnsvikt över 1700 kilo:  Porsche Cayenne E-Hybrid 8-Speed Tiptronic S

Eldrivna bilar (BEV): Polestar 2 Long Range Dual Motor

Plug-in Hybrid:  Volvo V90 Recharge Plug-in Hybrid T6

Stora familjebilar:  Volkswagen Multivan 2.0-liter TSI 204 Hk 7-stegs DSG

– Årets tävling Caravan and Motorhome Club Towcar of the Year Competition var speciell eftersom det var ett stort antal elfordon som nominerats vilka presterade bra mot etablerade bensin- och dieselerbjudanden. SUV ställdes mot kombinilar och pick-uper, och även en traditionell MPV fanns bland de nominerade. Campingsemestrar är populärare än någonsin och det är därför extra viktigt att klubben fortsätter att ge kvalificerad och opartisk information för att hjälpa alla som planerar en husvagnssemester att hitta rätt dragbil för deras behov, skriver Nick Lomas som leder klubben.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


32 + = 38