Axmar Brygga, en legendarisk ställplats

Annons:

Vill man hitta en ställplats som höjer sig över mängden är Axmar Brygga på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland ett säkert val. Här vid Östersjökusten bjuds man inte bara på härlig utsikt utan får även möjlighet till trevligt umgänge i restaurangen eftersom sommaren är fylld evenemang och det är alltid någonting på gång. Att de marknadsför sig som Sveriges bästa ställplats förpliktigar men de lyckas leva upp till besökarnas krav och de har fått ett mycket gott rykte.

Havskrogen Axmar Brygga ligger i kulturhistoriskt intressanta Axmar bruk som grundades för snart 350 år sedan, närmare bestämt år 1671. Med en panoramautsikt över orörd skärgårdsmiljö smyckat med ett otroligt rikt fågelliv och djurliv får gästerna en unik kombination av kustatmosfär, naturreservat, vandringsmöjligheter och en meny med fisk, skaldjur, kött och vilt.

Intill restaurangen finns idag 32 ställplatser med el och åtta utan. För att försäkra sig om el alternativt en riktigt bra plats i anslutning till restaurangen kan man förboka platser, i så fall betalar man i samband med bokningen. Man måste dock inte förboka, det finns alltid plats för husbilar men inte nödvändigtvis vid restaurangen i hamnen. På torget vid ladan intill Engelska parken kan även husvagnar stå.

Det finns möjligheter att få speciella önskemål tillgodosedda som för de med extra stora fordon, längre än tio meter, eller för de som kommer långväga ifrån för att träffas och vill stå tillsammans ett par dagar eller mer även under högsäsong.

Mer information här >>

Öppettider: 
Året runt öppet men obemannat när restaurangen är stängd.
Snöröjning för ett visst antal ställplatser sker under vintersäsong.

Boka bord
Vill man äta i restaurangen så bör man boka bord med god framförhållning direkt på länken här >>


GPS: N 61°2′55″, E 17°9′34″

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 4 = 1