Åtal väckt för mordet på Djulö camping

Annons:

Den 3 juli i år rånmördades en 20-årig man på parkeringen till Djulö camping i Katrineholm, något som flera campinggäster blev vittne till. Bland andra väcktes ett tyskt par i en husbil efter att flera män, som uppenbarligen var osams, skrikit högt på arabiska och när de iakttog situationen såg de två män springa från platsen. Dessa tyskar blir väckta ytterligare en gång när den då skadade syrianske mannen stönar utanför husbilen varför de kontaktade polisen som kom till platsen och tog hand om mannen som nu låg på rygg utanför deras husbil. Offret var allvarligt knivskuren i bland annat ansiktet, nacken och benet och hade förlorat mycket blod. Därefter genomförde polisen förhör med flera campinggäster och spärrade av campingen för både in- och utpassage.

De två gärningsmännen, en syrier och en somalier, åtalas nu för delaktighet i det brutala mordet efter det att offret som knivhuggits flera gånger avled efter ett hjärtstopp i ambulansen på väg till sjukhuset. Offret samt flera i hans familj är sedan tidigare kända av polisen. En tredje gärningsman ska ha varit på platsen men denne, som har sitt ursprung i Somalia, uppges ha lämnat Sverige och är nu internationellt efterlyst.

Ingen av de båda männen åtalas för mord trots att offret avled. En av de åtalade dömdes så sent som förra veckan till fyra månaders fängelse för sexuellt övergrepp mot en 14-årig flicka och är dessutom tidigare dömd för flera våldsbrott, bland annat rån och grov misshandel. Även den andre mannen är dömd för flera brott i Sverige och 2019 dömdes han för sexuellt ofredande mot en 13-årig flicka.

De åtalade har inte varit gäster på campingen utan uppges ha stämt träff där för att göra upp någon form av affär.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


5 + 1 =