Arkeologidag runt om i Sverige

Annons:

På söndag den 28 augusti arrangeras Arkeologidagen på många platser i Sverige. Alla är välkomna att delta i utgrävningar, vandra genom fornlämningsområden och lyssna på berättelser med kulturhistoriska teman. På flera ställen anordnas också barnaktiviteter.

Arkeologidagen är den nationella temadagen för arkeologi som arrangeras sista söndagen i augusti varje år. Riksantikvarieämbetet är initiativtagare och samordnare för Arkeologidagen.

I år innehåller programmet drygt 50 lokala arrangemang, som presenteras landskapsvis på raa.se/arkeologidagen, fler kan ännu tillkomma. Många av årets arrangemang anordnas utomhus och några är helt digitala. De digitala arrangemangen hittar du samlade här: Digitala arrangemang

Arrangemang i representerade landskap

Arkeologidagen i Skåne

Arkeologidagen i Blekinge

Arkeologidagen i Halland

Arkeologidagen i Småland

Arkeologidagen på Öland

Arkeologidagen i Västergötland

Arkeologidagen i Bohuslän

Arkeologidagen i Östergötland

Arkeologidagen i Västmanland

Arkeologidagen i Närke

Arkeologidagen i Södermanland

Arkeologidagen i Värmland

Arkeologidagen i Uppland

Arkeologidagen i Gästrikland

Arkeologidagen i Norrbotten

Om Arkeologidagen

Arkeologidagen samordnas av Riksantikvarieämbetet, med syftet att engagera och stimulera till vidare kunskap om arkeologi och dess möjligheter liksom att låta besökare uppleva och utforska fornlämningar och förhistoriska miljöer ”på riktigt”!

Aktiviteterna genomförs av engagerade arkeologer, museer, fornbyar, organisationer och andra kulturhistoriska aktörer runt om i Sverige. Arrangemangen är kostnadsfria, utom i de fall ordinarie entréavgift förekommer.

Bildcred: Riksantikvarieämbetet PM / Markus Andersson/Nya Lödöse

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


91 − 87 =