Allt fler stationer har HVO100

Annons:

Neste fortsätter satsningen av Neste MY Förnybar Diesel, HVO100, som tillverkas av förnybara råvaror som minskar växthusgasutsläppen med upp till 90 procent. Under 2022 har antalet tankstationer ökat från 296 till 381, en ökning med 29 procent. 

Visserligen kan inte alla dieseldrivna fordon köras på HVO100, bland dessa Fiat Ducato, även om tillverkarna av bränslet hävdar att den har nästintill identisk kemisk sammansättning som fossil diesel men det är ändå relativt oomtvistat att det minskar utsläppen av koldioxidutsläppen med 70-90 procent. Den kan i de flesta fall tankas direkt i befintliga fordon eller blandas med fossil diesel men man bör alltid kolla med fordonstillverkaren. Nestes förnybara diesel är tillverkad av bland annat animaliskt fettavfall från livsmedelsindustrin, använd matolja och fiskfett från fiskindustrin. 

Neste betraktar sig som världsledande på förnybara och cirkulära lösningar och utvecklar produkter som kan bidra till att minska klimatpåverkan och driva på omställningen till en cirkulär ekonomi där en viktig pusselbit är att säkra tillgången på Neste MY Förnybar Diesel runt om i landet. Bara i år har antalet tankstationer ökat med 85 stycken.

– Vi ser ökningen som ett tydligt tecken på att allt fler efterfrågar hållbara alternativ. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra kunder Neste MY Förnybar Diesel runt om i landet, säger Christian Pettersson, försäljningschef på Neste.

En av Nestes samarbetspartners är OKQ8, en av fyra licensierade återförsäljare i Sverige, med ett stationsnät på 762 stationer.

– Samarbetet med Neste är en del i OKQ8:s ambition att möjliggöra för medlemmar och kunder att ställa om utifrån var och ens egna förutsättningar. Partnerskapet är en viktig komponent i vår egen omställning och mål om nettonollutsläpp i hela verksamheten 2035, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8.

Bildcred: OKQ8 Norrbotten

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 4 = 2