Airstream klimatkompenserar

Annons:

RVIA, RV Industry Association, skriver att Airstream som ägs av Thor Industries, vilka även äger Hymer, utvidgar sitt åtagande att klimatkompensera sin produktion under 2022.

Initiativet sker i samarbete med National Forest Foundation, NFF, och är en del av det pågående projektet för att minska koldioxidutsläppen som uppstår i samband med deras produktion och de utsläpp vagnarna orsakar under sitt första användningsår samt transporterna från fabriken till återförsäljarna. Åtgärderna inleddes 2021 och kallas Caravan to Carbon Neutral program. Under 2022 innebär det att de ska plantera 107 193 träd i USA:s skogar. Antalet är baserat på försäljningsprognosen för 2022.

Airstream förstår att skyddet av miljön är ett evigt åtagande, skriver Airstreams VD och koncernchef Bob Wheeler. Initiativet Caravan to Carbon Neutral har mer än väl bevisat sitt värde som ytterligare ett verktyg för att minska vårt kollektiva koldioxidavtryck, ett initiativ som ger en extra fördel genom att förbättra våra nationella skogar.

Wheeler ingår i National Forest Foundation verkställande utskott där han är vice ordförande.

Airstreams konstruktörer arbetar därutöver med att utveckla fabrikatets val av material för att minska vikten på husvagnarna samt att optimera produktionsmetoderna.

Utöver det kommer Airstream att uppmuntra ägarna av deras husvagnar och uppmanar dessa att fortsätta med att klimatkompensera genom att köpa ett paket de kallar “Carbon Reduction Kits” som National Forest Foundation tillhandahåller. Som en del i detta program ingår utvecklingen av elassisterade husvagnschassin som nyligen visades upp som prototyp.

Bildcred: Caravan and Motorhome club

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


2 + 4 =