Affinity på MAN, tre decimeter extra gör skillnad

Annons:

Affinity har väckt extra uppmärksamhet i Sverige eftersom Kabe står bakom det polskbyggda fabrikatet. I våras presenterade de Affinity Duo och under fabrikatets årslånga existens har de hunnit byggas på Fiat och Boxer och nu är det dags för den 30 centimeter längre MAN TGE. Nog ger Fiats brist på basfordon upphov till många spännande nyheter.

Den 612 centimeter långa och 224 breda versionen med en ståhöjd på 192 centimeter som byggs på MAN ger mer frihet i planlösningen och de versioner som tidigare visats upp visar på konstruktörernas kreativitet för att ge köparna något som är nyskapande och så känns det även denna gång. Nu finns det plats för både en fransk säng med måtten 192 x 124 i bak samt ett smalt badrum bredvid i en luftig inredning som har gott om överskåp. Men man ska inte vara särskilt stor om man vill sova i sängen ovanför sittgruppen för den är bara 178 centimeter lång och bredden måttliga 62.

Badrummet till vänster om sängen har en stor spegel, toalett och handfat men har trots måtten även en dusch. Vill man snygga till det vita golvet får man dock kryssa i trägaller i tillbehörslistan. För ventilationens skull finns det en taklucka med elfläkt. Det är ett litet men funktionellt badrum.

Förutom det längre bakpartiet som ger mer volym bidrar det ljusa träet och de vita möblerna till luftigheten. Den nya färgsättningen syftar till att ge Affinity M en modern känsla men sittgruppen med tillhörande bord förblir i klassisk design.

Det minimala köket är placerat till vänster om dörren och den smala modulen har en tvålågig spis och diskho medan kylskåpet är placerat mittemot. Arbetsytan blir inte stor men i varje fall finns ett alternativ med att använda ytan över det 70 liter stora kylskåpet mittemot köksmodulen. Både färskvatten- och spillvattentankarna är isolerade och därför frostsäkra, båda har en volym på 100 liter.

Men framför allt ska Affinity M med en totalvikt på 3,5 ton och en lastvikt på 450 kilo ge körkomfort där en rad förarstödsystem som farthållare, filbytesvarning och elektrisk värme ingår i grundpaketet. Den fyrcylindriga dieselmotorn på två liter ger 177 hästkrafter och kraften överförs med en åttastegad automatlåda ger bra effekt.

Som tillval kan husbilen Affinity M utrustas med en Truma-värmare, en markis, släpfordon eller annan utrustning.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


7 + 2 =