Adria redovisar nytt rekordår

Annons:

Slovenska Adria Mobil, som ingår i Trigano, säljer sina fordon under fabrikatsnamnen Adria och Sun Living, har investerat i en ny fabrik för att möta efterfrågan. Även om Adria ingår i Trigano Group agerar de som ett självständigt bolag.

– På en hårt konkurrensutsatt marknad är vi stolta över vårt resultat under åren 20-21. Pandemin stimulerade intresset för våra fordon, för mobila fritidsupplevelser och den livsstil de levererar. Vi lyckades dra nytta av det och den underliggande tillväxten av våra varumärken genom hårt arbete och ett obevekligt fokus på våra varumärken Adria och Sun Living, våra produkter, vår distribution och våra kunder. Störningarna i försörjningskedjan påverkar alla fabrikat av fritidsfordon, Även vi står inför ständiga problem och försöker med stor flexibilitet maximera vår leveranskapacitet och uppfyllandet av vår kraftigt ökade orderbok med slutkundsbeställningar, på bästa möjliga sätt, skriver Sonja Gole, Adria Mobils General Manager i ett pressmeddelande.

Adria gör bedömningen att den goda försäljningen kommer att bero på hur de har möjlighet att hantera bristen på komponenter och inte på någon bristande efterfrågan. Vidare konstaterar de att orderstocken är fortsatt hög. Dessutom Investerade de 6 miljoner euro i utökad produktionskapacitet i våras. De har nu startat upp sin nya fabrik i Bič som ligger två mil från huvudkontoret.

I fjol omsatte Adria Mobil 617 miljoner euro och tillverkade 19 807 fordon vilket ger en marknadsandel i Europa på sju procent.

Under perioden 22-23 kommer flera husbilsnyheter, den redan presenterade Supersonic på Mercedes, en ny generation Coral XL samt en ny Supreme på Mercedes utöver mindre uppdateringar på övriga modeller. Det innebär att Adria nu finns på tre basfordon, Fiat, Citroën och Mercedes Benz.

På mindre husbilar, campingbilar, finns Adria Twin och Twin Sports på Fiat och Citroën.

När det gäller husvagnarna lanseras en ny generation av Altea som får en ny exteriör.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


12 − 9 =