Acamp satsar stort på fricamping

Annons:

Acamp är en förmedlingstjänst för campingar av samma typ som AirBnB är för lägenheter. Syftet är att knyta ihop campare med de som har natursköna platser där man kan övernatta. Nu satsar de cirka 25 miljoner på att utveckla verksamheten med hjälp av Spintop Ventures och LRF Ventures. Centripetal Capital har tidigare varit investerare.

Acamp beskriver sin service som en direkt följd av grundarnas frustration över hur svårt det var att hitta unika platser bortom de traditionella campingplatserna och ville göra det möjligt för privatpersoner och företag att hyra ut outnyttjad mark till campare. Nu har de byggt en plattform där privata markägare och
företagare inte bara kan hyra ut mark till campare, utan även sälja varor och upplevelser direkt till campare.

– Med stödet som vi nu får av våra investerare så ser vi verkligen fram emot att låta vårt nätverk och community få växa och även ta sig in i helt nya marknader, säger Öjje Holt på Acamp.

Det är Öjje Holt som tillsammans med en kollega är de som dragit igång verksamheten och med hjälp av det nya kapitalet ska tjänsten lanseras internationellt. Tjänsten ligger rätt i tiden med allt fler husbilister, inte minst med tanke på vanlife-trendens kraftiga expansion, där önskemålen inte alltid uppfylls av befintliga campingar och ställplatser. Många söker mer privata platser där man verkligen kan njuta av naturen.

Spintop Ventures investerar primärt i tidiga startups och de ser en enorm potential i Acamp.

– Vi är verkligen imponerade över hur teamet bakom Acamp har byggt en snabbväxande plattform med ett aktivt community. Lägg till grundarnas dokumenterade erfarenhet av att skala små startups till globala företag så ser vi hur Acamp kan komma att bli en gamechanger i hela campingindustrin, säger Isabel Nilson på Spintop Ventures.

Att LRF går in i verksamheten borgar för ett gott kontaktnät hos svenska bönder där de verkligt natursköna men väl dolda pärlorna finns. Priserna kommer att variera eftersom det är respektive värd som sätter dessa och också tillgången till service. Allt bokas via Acamps plattform och värden får sina pengar med avdrag för en förmedlingsavgift.

Acamp välkomnar också en ny strategisk investerare – LRF Ventures, en del av Lantbrukarnas Riksförbund.

– Vi ser verkligen oerhört spännande synergier här, där Acamp erbjuder spännande affärsmöjligheter för LRF:s mer än 130 000 medlemmar. De kan nu få helt nya intäkter, inte bara genom att hyra ut outnyttjad mark, utan även genom att sälja upplevelser och varor från sina gårdar direkt på Acamps plattform, säger Martin Alexandersson på LRF Ventures.

– Med LRF Ventures nätverk och kunskap inom jord- och skogsbruk blir de en helt perfekt partner för oss då vi nu expanderar till hela Norden och etablerar en stark närvaro där, säger Öjje Holt.

I vår kommer Acamp även att expandera initiativet Clean Camping som är ett samarbete med Håll Sverige rent. Detta kommer nu att i samverkan med systerorganisationerna i Norge och Danmark växa till ett nordiskt projekt.

– Vi är oerhört glada över den hållbara turismens ökade popularitet och vi brinner verkligen för att få koppla samman människor med unika platser och upplevelser ute i naturen, avslutar Öjje Holt pressmeddelandet.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


34 − 30 =