100 000 husbilar producerade i Capron

Annons:

Capron är Erwin Hymer-gruppens fabrik för Carado och Sunlight och nu firas ett produktionsmål, 100 000 husbilar har passerat fabrikens portar.

Produktionen i Capron startade 2006 och den första husbilen som blev klar var en delintegrerad Carado T135 och den 100 000:e husbilen var även den en Carado T135 men nu en Edition15.

Erwin Hymer group lyfter fram en av sina anställda, Pierre Freigang, som fanns på plats när den första husbilen producerades och nu, 16 år senare, finns han fortfarande kvar på fabriken. Han, tillsammans med att den 100 000:e bilen bär samma modellnamn som den första, vill Hymer ska symbolisera den kontinuitet som präglar verksamheten men även den utveckling som skett under tiden.

Han är en trotjänare i företaget och har successivt fått mer avancerade arbetsuppgifter, från montering av överskåp till uppföljningsarbete och nu slutligen som teamledare för kvalitetssäkringen. Han berättar om sina minnen när han för första gången gick in i den stora hallen i fabriken i Neustadt och känslan när den första T135:an rullade av löpande bandet.

– Jag var otroligt stolt över vad vi hade åstadkommit tillsammans. Alla i laget kände varandra, visste vem som kom varifrån och hur gammal du var. Det var som en enda stor familj, står det i pressmeddelandet.

Sedan dess har arbetsstyrkan växt och antalet husbilar i trafik ligger på rekordnivåer och många fler drömmer om att äga en husbil. Men vissa tillfällen blir ändå speciella, som detta när jubileumsexemplaret rullar ut ur fabriken för att glädja ytterligare en husbilist.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


7 + 3 =